Hoe gebruik je medicinale paddenstoelen?

Zoals reeds in een vorig artikel beschreven zijn er diverse soorten medicinale paddenstoelen. Deze diverse soorten paddenstoelen kunnen een positieve impact hebben op de gezondheid door de aanwezigheid van een uniek aantal gezonde voedingsstoffen.

Om te profiteren van de gezonde voedingsstoffen van de diverse soorten medicinale paddenstoelen is het van belang om een goede manier te vinden om de paddenstoelen te consumeren. Hierbij is het belangrijk om er voor te zorgen dat de voedingsstoffen niet verloren gaan.

Zelf Koken

De beste manier om te profiteren van de gezonde voedingsstoffen van de medicinale paddenstoelen is door de paddenstoelen zelf te koken en verwerken in de maaltijd.

Gelukkig zijn de meeste medicinale paddenstoelen ook erg lekker. Daarnaast blijven de meeste actieve bestanddelen van de paddenstoelen behouden tijdens het kookproces.

Een goed voorbeeld van een medicinale paddenstoel die heel erg geschikt is om zelf te koken is de shiitake. De shiitake paddenstoel is het hele jaar door in bijna elke supermarkt te vinden.

Het is zelfs mogelijk om zelf medicinale paddenstoelen te kweken en vervolgens te koken. Een goed voorbeeld hiervan is de oesterzwam.

Supplementen

indien je niet van de smaak van paddenstoelen houdt maar wel wilt profiteren van de vele voordelen dan bieden supplementen op basis van medicinale paddenstoelen een uitkomst.

Daarnaast zijn veel medicinale paddenstoel niet overal zo maar te krijgen. De reishi paddenstoel is een goed voorbeeld, deze is helaas lastig te verkrijgen, hierdoor zijn supplementen op basis van de reishi paddenstoel de beste manier om toch te profiteren van de voordelen van reishi.

Tevens kan het lastig zijn om de optimale hoeveelheid componenten van de medicinale paddenstoel via de voeding te consumeren. In dat geval bieden supplementen ook een uitkomst.

Paddenstoelensupplementen.nl biedt supplementen aan van de beste soorten medicinale paddenstoelen. In een volgend artikel gaan wij dieper in op de samenstelling van de supplementen. De supplementen kunnen namelijk bestaan uit het vruchtlichaam van de paddenstoel, of de ‘wortel’, ook wel mycelium genoemd.

Laat een reactie achter

De waardering van paddenstoelensupplementen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 55 reviews.
1
    1
    Winkelmandje
    Reishi Spore Paddenstoelen Capsules Bio
    Reishi Sporen Paddenstoelen Capsules Bio
    1 X  32,99 =  32,99