Reishi en Allergie: De Medicinale Paddenstoel tegen Allergieën?

In een vorige artikel over de verschillende soorten medicinale paddenstoelen is de reishi paddenstoel reeds kort omschreven. In dit artikel gaan we een specifieke werking, toegeschreven aan de unieke reishi paddenstoelen, verder belichten; de reishi paddenstoel zou namelijk uitermate goed kunnen werken tegen allergieën (Bron).

In zijn boek ‘medicinale paddenstoelen‘ verwijst natuurgeneeskundig therapeut Peter van Ineveld naar deze werking van de reishi paddenstoel. Volgens van Ineveld werkt de reishi paddenstoel voornamelijk tegen allergieën door het afremmen van de productie van histamine, een hormoon verantwoordelijk voor de allergische reactie.

“Ganoderma [reishi] remt de productie van het hormoon histamine. Histamine is verantwoordelijk voor allergische symptomen zoals zwelling en jeuk. Dankzij haar adaptogene effect heeft Ganoderma een positieve invloed op ons immuunsysteem, waardoor het geen overdreven reactie meer geeft.”

Volgens een artikel van Mycology Research Laboratories is de reishi paddenstoel zeer geschikt tegen allergische reactie vanwege de unieke samenhang van de aanwezige voedingsstoffen van de reishi paddenstoel.

Daarnaast zou de reishi paddenstoel, volgens hetzelfde artikel, verschillen van de huidige voorgeschreven behandelingen tegen allergieën, doordat reishi de allergie bij de bron aanpakt, en moderne geneesmiddelen alleen de symptomen verdrijft.

De reishi paddenstoel zou dit bereiken door een balans te creëren tussen TH1 en TH2 helpercellen binnen het lichaam. De TH1 en TH2 cellen kunnen ook wel gezien worden als de 2 armen van het immuunsysteem. Indien deze uit balans zijn kan dit resulteren in allergische reacties. Reishi behandelt, in tegen stelling tot moderne medicijnen, niet deze allergische reacties, maar voorkomt deze reacties door te zorgen voor een goede balans tussen de 2 ‘armen’ van het immuunsysteem: “Ganoderma lucidum (reishi) is an effective agent to restore the normal balance between the TH1 and TH2 immune states in patients with histamine-mediated immune response. Such an approach treats the underlying cause for the TH2 condition.

Behandeling van allergieën met reishi supplementen zijn daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper en hebben minder negatieve bijwerkingen dan de huidige voorschreven middelen. Juist doordat de reishi paddenstoel de bron van de allergie kan aanpakken.

Supplementen gemaakt van de reishi paddenstoelen zouden hierdoor van waarde kunnen zijn bij de bestrijding van allergieën. Op Paddenstoelensupplementen.nl vind u  biologische reishi sporen capsules van het merk Mushrooms4life en een biologisch reishi paddenstoelen extract van het Finse merk KÄÄPÄ Health.

Disclaimer: de supplementeninformatie moet worden gezien als algemene richtlijn die geldt bij niet-ernstige, veelvoorkomende en alledaagse klachten. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting op deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte.

Laat een reactie achter

De waardering van paddenstoelensupplementen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 55 reviews.
0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is nog leegTerug naar de winkel