3 Belangrijke voordelen van Lion’s Mane (Pruikzwam)

De pruikzwam, ook bekend onder de Engelse benaming Lion’s Mane, is de favoriete medicinale paddenstoel van het team van paddenstoelensupplementen.nl

Naast het uiterlijk van de Lion’s Mane/Pruikzwam, komt dit door de vele voordelen die worden toegeschreven aan de Lion’s Mane. De Lion’s Mane kan ook wel omschreven worden als de paddenstoel voor onze hersenen. In dit artikel worden de 3 belangrijkste voordelen van Lion’s Mane kort beschreven. (Dit artikel bevat geen medisch advies, zie onze Disclaimer voor extra informatie)

Voordelen van Lion’s Mane voor onze hersens

Het is inmiddels namelijk wetenschappelijk aangetoond dat de Lion’s Mane paddenstoel 2 bijzondere bestanddelen bevat welke bij kunnen dragen aan de groei van hersencellen: hericenones en erinacinen. (Bron)

Naast een belangrijke anti bacteriële werking die kan worden toegeschreven aan hericenones en ernacinen, zouden deze de Nerve Growth Factor (NGF) kunnen stimuleren. Hierdoor zou deze paddenstoel onder andere ons concentratie vermogen kunnen verbeteren. Zo zouden Boeddhistische monniken Lion’s Mane gebruiken om beter te kunnen concentreren tijdens hun meditatie.

Daarnaast zijn er meerdere onderzoeken die aantonen dat Lion’s Mane zou kunnen helpen bij het voorkomen van dementie (Bron) en alzheimer (Bron).

Lion's Mane

Lion’s Mane bij angsten en deprresies

Helaas hebben veel volwassenen last van angsten en depressies. Chronische ontstekingen spelen hierin regelmatig een rol. Studies met Lion’s Mane op muizen tonen aan dat Lion’s Mane zou kunnen helpen bij angsten en depressies. (Bron)

Daarnaast tonen studies aan dat Lion’s Mane een belangrijk deel van de hersenen kan stimuleren, de Hippocampus. De Hippocampus is onder verantwoordelijk voor processen gerelateerd aan het verwerken van emoties en herinneringen. Hierdoor zou Lion’s Mane ook kunnen helpen bij angsten en depressies. (Bron)

Lion’s Mane tegen chronische ontstekingen

Zoals zojuist al aangegeven zou lion’s Mane kunnen helpen bij (chronische) ontstekingen binnen het lichaam (Bron). Chronische ontstekingen zijn een nadelig gevolg van onze moderne levensstijl en dragen bij aan de ontwikkeling van allerlei soorten gezondheidsproblemen.

Onderzoek toont aan dat Lion’s Mane belangrijke ontstekingsremmende bestanddelen bevat. (Bron) Hierdoor zou Lion’s Mane de negatieve impact van chronische ontstekingen kunnen beperken.

Lion’s Mane zo vooral goed kunnen helpen bij problemen binnen ons maag en darmstelsel. (Bron) Zo zou de Lion’s Mane bijvoorbeeld maagzweren kunnen tegen gaan. (Bron)

Op paddenstoelensupplementen.nl kunt u bio lion’s mane capsules vinden van het merk Mushrooms4life , Bio capsules van het merk Pure Mushrooms en bio Lion’s Mane Paddenstoelen Extract van het merk KÄÄPÄ Health.

Laat een reactie achter

De waardering van paddenstoelensupplementen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 55 reviews.
0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is nog leegTerug naar de winkel