Cordyceps

De Voordelen van de Cordyceps Paddenstoel

De meeste medicinale paddenstoelen zijn vrij uniek, echter de Cordyceps paddenstoel spant toch wel de kroon. Van nature groeit de Cordyceps paddenstoel uitsluitend op grote hoogte en parasiteert deze op rupsen. Hierdoor ziet de paddenstoel er ook een beetje uit als een rups. In het oude China werd de zeldzame Cordyceps paddenstoel exclusief gebruikt in het keizerlijke paleis, vanwege de zeldzaamheid. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om de natuurlijke omgeving van de Cordyceps paddenstoel na te bootsen. De Cordyceps van het merk Mushrooms4Life worden bijvoorbeeld gekweekt op biologisch Sorghum (grassoort). Hierdoor is het nu ook mogelijk om van de voordelen van de Cordyceps paddenstoel gebruik te maken als je geen Chinese keizer bent.

In dit artikel zullen wij uitleggen waarom de Cordyceps paddenstoel zo geliefd was onder Chinese keizers. Wat zijn de voordelen van de Cordyceps paddenstoel?

Chinese Geneeskunde

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) gebruikt men de Cordyceps als een tonicum, een middel wat, onder andere, ingezet word om de balans tussen yin en yang te herstellen. Cordyceps ziet men als een middel om een gebrek aan yang energie te corrigeren. Hierdoor zou de Cordyceps paddenstoel ook de symptomen die gepaard gaan met een tekort aan Yang energie; weinig energie en een laag libido, bijvoorbeeld, herstellen.

Westerse Geneeskunde

Binnen de Westerse Geneeskunde groeit de interesse naar de Cordyceps paddenstoel ook steeds meer. Er worden steeds meer wetenschappelijke studies gedaan naar de werking en de voordelen van de Cordyceps paddenstoel, echter bestaat veel van dit onderzoek uit studies in het lab of studies met dieren. Hieruit blijkt wel dat er diverse potentiële voordelen bestaan in lijn met de filosofie binnen de TCM. Hieronder beschrijven wij een paar van deze veelbelovende potentiële voordelen van de Cordyceps paddenstoel.

Cordyceps

1. Positive Impact op Sport Prestaties

Cordyceps wordt geassocieerd met een verhoogde productie van Adenosinetrifosfaat (ATP), een molecule die als essentieel word gezien voor de aanvoer van energie aan de spieren. Hierdoor zou zuurstof, vooral tijdens sport, effectiever gebruikt worden door het lichaam. (Bron)

2. Anti-Aging

Aan de Cordyceps paddenstoel worden ook diverse anti-aging eigenschappen toegewezen. Uit onderzoek zou blijken dat dit komt door de hoge concentratie van antioxidanten waaruit de Cordyceps paddenstoel bestaat. (Bron) Antioxidanten staan erom bekend vrije radicalen te neutraliseren, waardoor zij ziektes bestrijden en ook een anti-aging effect kennen. (Bron) Uit een studie zou zelfs blijken dat muizen die Cordyceps toegediend kregen een aantal maanden langer leefden dan de groep muizen die een placebo kregen. (Bron) Het is echter onbekend of deze effecten ook gelden voor mensen. Het initiële onderzoek is echter veelbelovend.

3. Potentiele Antitumorale Werking

Er ontstaat ook steeds meer interesse naar de potentiële anti-tumorale werking van de Cordyceps paddenstoel. Uit laboratorium studies en studies met muizen zou blijken dat de groei van verschillende type kankercellen afgeremd zou worden. (Bron) Daarnaast zou Cordyceps sommige negatieve effecten van kankerbehandelingen tegen kunnen gaan. (Bron) Het is echter belangrijk om aan te geven dat dit uitsluitend laboratorium -en dieren onderzoek betreft.

4. Voordelen bij Diabetes

Cordyceps zou ook een speciale soort suiker bevatten waarvan men denkt dat deze potentieel zou helpen bij type 2 diabetes. Zo zou Cordyceps kunnen helpen met het omlaag brengen van de bloedsuiker spiegel bij muizen. (Bron)

5. Ontstekingsremmende Werking

Tot slot geloven onderzoekers dat Cordyceps een ontstekingsremmende werking zou hebben. Teveel ontstekingen binnen het lichaam, vaak het gevolg van onze moderne levensstijl, kunnen een negatief effect hebben op onze gezondheid. Cordyceps zouden speciale eiwitten bevatten die deze ontstekingen tegen zouden kunnen gaan. (Bron) Echter zijn ook hier de effecten nog niet bewezen bij mensen.

Conclusie

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde kent de Cordyceps paddenstoel een lange geschiedenis van gebruik. Vooral voor het compenseren van een lage Yang energie.

Binnen de Westerse Geneeskunde groeit de interesse in de Cordyceps paddenstoel ook. Laboratorium studies en studies met dieren zijn veelbelovend en wijzen naar een aantal interessante potentiële voordelen. Echter zijn studies op mensen nog vrij schaars, waardoor meer onderzoek nodig is voordat definitief gesteld kan worden welke voordelen de Cordyceps paddenstoel zou hebben.

Cordyceps Supplementen

Paddenstoelensupplementen.nl verkoopt diverse soorten Cordyceps Supplementen.

Laat een reactie achter

De waardering van paddenstoelensupplementen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 55 reviews.
0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is nog leegTerug naar de winkel