Waar moet je op letten bij het kopen van paddenstoelen supplementen?

Introductie

Supplementen gemaakt van medicinale paddenstoelen soorten, zoals Reishi, Lion’s Mane, Cordyceps en Chaga worden steeds populairder. Inmiddels kunnen wij toch wel stellen dat paddenstoelen supplementen de nieuwste trend zijn binnen de supplementen wereld.

Dit is natuurlijk niet zonder reden. Waar veel supplementen pas vrij recent ontdekt zijn, kennen medicinale paddenstoelen al een lange geschiedenis van gebruik met een divers scala aan toepassingen. Het gebruik van medicinale paddenstoelen is als het ware herontdekt en de voordelen worden steeds vaker bevestigd.

Echter, om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van medicinale paddenstoelen, is het niet alleen nodig om de juiste paddenstoel voor je eigen unieke situatie te kiezen uit de vele soorten medicinale paddenstoelen, het is ook van belang een optimaal werkend supplement uit te zoeken. Er komen steeds meer supplementen op de markt, en in dit artikel leggen wij uit waar je op moet letten bij het kopen van supplementen gemaakt van medicinale paddenstoelen.

Kiezen voor Biologisch?

Bij het kiezen van een paddenstoelen supplement is het interessant om te kiezen voor een biologisch product. In het algemeen zijn biologische producten een stuk beter voor mens en natuur. Echter kan het zo zijn dat dit bij paddenstoelen supplementen nog belangrijker is. Paddenstoelen kunnen namelijk ook wel gezien worden als de schoonmakers van de natuur, zij nemen alles op uit hun omgeving, dus ook de slechtere stoffen. Biologische producten, waar dus geen chemicaliën of pesticiden zijn gebruikt in de omgeving van de paddenstoel, zijn hierdoor geen overbodige luxe.

Let goed op de Ingrediëntenlijst

Het is ook belangrijk om bij het kiezen van een paddenstoelen supplement goed de ingrediëntenlijst te bekijken. Het is natuurlijk belangrijk om er op te letten dat je geen ongewenste voedingsstoffen binnenkrijgt via je supplement. Daarnaast zijn paddenstoelen supplementen niet altijd even goedkoop en wil je natuurlijk niet betalen voor te veel opvullende ingrediënten. In feite ben je opzoek naar een paddenstoel supplement met zoveel mogelijk paddenstoel en zo min mogelijk andere ingrediënten. De Lion’s Mane capsules van Mushrooms4Life zijn een goed voorbeeld van een product zonder onnodige toevoegingen:

Extractiemethode

De gewenste bestanddelen van de paddenstoel worden uit de paddenstoel gehaald doormiddel van een extractiemethode. De extractiemethode bepaalt onder andere de hoeveelheid aanwezige bètaglucanen, een van de belangrijkste gezonde voedingsstoffen die aanwezig is in de paddenstoel. Het merk Foodsporen maakt bijvoorbeeld gebruik van een drievoudige, high-tech extractieproces en het merk KÄÄPÄ Health maakt gebruik van een ultrasone geassisteerd extractieproces. Deze extractiemethodes zijn erop gericht zoveel mogelijk waardevolle componenten uit de paddenstoel te extraheren. Een effectieve extractiemethode draagt dus ook bij aan een effectiever supplement.

Conclusie

Niet alle paddenstoelen supplementen zijn hetzelfde. Er bestaat een grote keuze aan diverse supplementen en het kan vaak lastig zijn om te kiezen voor het juiste supplement. In dit artikel hebben wij 3 variabelen besproken, hopelijk helpt dit bij de keuze en maakt dit artikel het kopen van medicinale paddenstoelen supplementen iets overzichtelijker. Zo is het vaak verstandig om te kiezen voor ene biologisch product, een product zonder te veel extra ingrediënten en een product waarbij men gebruik maakt van een effectieve extractiemethode.

Laat een reactie achter

De waardering van paddenstoelensupplementen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 55 reviews.
0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is nog leegTerug naar de winkel